Everyday RFID: Huvipuiston ranneke

NFC RANNEKE

Sisähuvipuistoissa yleisesti käytössä oleva ranteeseen kiinnitettävä paperinen sisäänpääsylippu eli ranneke toimii kuten puettava kertakäyttöinen avain. Ranneke käyttää RFID-teknologiaa eli sisältää sirun.

NFC-ranneke mahdollistaa automatisoituja toimintoja, kuten huvipuistoissa sijaitsevan lokeron käytön, samalla rannekkeella. Huvipuistosta sisään ja ulos liikuttaessa käyttäjiä ei tarvitse valvoa, kun sisäänpääsy rannekkeella toimii automaattisesti. Tunnisteella voidaan antaa myös pääsy käyttämään yksittäisiä huvipuistolaitteita ja käyttää sitä mm. kilpailutulosten rekisteröimiseen. Kertakäyttöistä ranneketta ei tarvitse palauttaa käytön jälkeen.

NFC-rannekkeen avulla paitsi säästetään henkilöstöresursseja, saadaan myös tietoja käytöstä, esimerkiksi kuinka pitkään käyttäjä on viihtynyt huvipuistossa.

OMINAISUUDET

RFID-tekniikka:

Sirutyyppi:

Tietosisältö:

Käyttötapa:

NFC (lyhyt lukuetäisyys)

Mifare Ultralight EV1 (MF0UL1101D), ISO/IEC 14443 Type A

Tunnisteen UID (unique identifier, yksilöllinen sarjanumero)

Esimerkkitapauksessa tunnistetta käytetään porttilukijassa valvomaan sisäänpääsyä. Käyttö perustuu tunnisteen sarjanumeroon, jolloin taustajärjestelmän kautta aktivoidaan käytettävät tunnisteet. Sirulla olevaa kirjoitettavaa muistia tai laskureita ei käytetä.

Pelkkään tunnisteen sarjanumeroon perustuva tunnistaminen on hyvä ja yksinkertainen ratkaisu, kun turvallisuusvaatimukset eivät ole korkeat ja lukijalaitteiden ei tarvitse pystyä verifioimaan käyttäjään ilman verkkoyhteyttä (lukijalaitteet online).

TOTEUTUS

Toteutukseen saatavissa olevia tuotteita Toptunniste WEB STORE’ssa:

Tunnisteet vastaavalla NFC-sirulla

 

Ranneke-tunnisteet

 

Lukijalaite (porttilukijaan/muihin käyttäjän tunnistuksella käytettäviin palveluihin)

Everyday RFID kertoo miten ja millaisissa käytännön tilanteissa RFID- ja NFC-teknologiaa hyödynnetään. Toimialakohtaisia RFID-sovelluksia löytyy yllättävän monista arjen tilanteista. Poimi vinkit erilaisista käyttötavoista ja niihin sopivista tunnistevaihtoehdoista. Toptunniste toteuttaa RFID- ja NFC-ratkaisuja monien eri alojen, kuten teollisuuden, logistiikan, terveydenhuollon ja palveluiden, tarpeisiin. Tuotemyyntimme toimittaa asiakaskohtaisiin tarpeisiin parhaiten soveltuvat RFID-tunnisteet ja laitteet.