Trail_FENTEC_RFID_tags

Etäluettavat RFID-tunnisteet tehokkaan kalustonhallintajärjestelmän tukena

Trail Systems Oy on helsinkiläinen ohjelmistoyritys, joka kehittää johtavaa suomalaista kalustonhallinnan pilvipalvelu Trailia. Trail -kalustonhallintajärjestelmää käytetään useilla eri toimialoilla, kuten esittävissä taiteissa, valmistavassa teollisuudessa ja pelastusalalla.

Monipuoliselle kalustonhallinnalle keskeistä ovat toimivat ratkaisut kaluston yksilötason merkintään ja tunnistamiseen. Trailin laajalla asiakaskunnalla on hyvin vaihtelevia tarpeita kaluston merkitsemisen suhteen. ``Yhteistyössä FENTECin kanssa löydettiin tarpeisiin sopivat RFID- ja NFC-tunnisteet, joiden avulla asiakkaamme kohteessa pystyttiin inventoimaan noin 800 merkittyä kalustetta alle kymmenessä minuutissa!” kertoo Trail Systems Oy:n myyntijohtaja Antti Kirmanen.

#NFC & RFID-tunnisteet    |    #kalustonhallinta    |   #inventaarion tehostaminen

Lue koko CASE alta >

HAASTE
Miten tehostaa inventaarioita?

Inventaariotoiminnallisuus on ollut tärkeä osa Trail Kalustonhallintajärjestelmää sen alkuajoista alkaen. Kaluston yksilötason merkintä optisilla viivakoodi- ja QR-kooditunnisteilla sekä näiden lukeminen Trailin mobiilisovelluksella on mahdollistanut inventaarioiden tekemisen aiempaa luotettavammin ja nopeammin.

Haasteena kuitenkin olivat esimerkiksi tilat, joissa kalusto oli sijoitettu vaikeasti saavutettaviin paikkoihin sekä kalusto, jossa tunnisteet piti kiinnittää pois näkyvistä. Hyvänä esimerkkinä toimistokalusteet. Näitä varten tarvittiin luotettavat RFID-tunnistetarrat.

RATKAISU
Tulostettavat RFID-tunnistetarrat ja etäluku osana kalustonhallintajärjestelmää

Yhteistyössä FENTECin kanssa löydettiin sopivat RFID-tunnistetarratyypit, jotka soveltuvat erilaisilla pinnoilla käytettäviksi. Etenkin Confidex Silverline Blade UHF RFID on-metal -tunniste on osoittautunut toimivaksi ratkaisuksi kaluston merkitsemisessä.

Trail myös kehitti mobiilisovellukseensa mahdollisuuden käyttää tehokasta RFID-lukijaa RFID-tunnisteiden lukemiseen. Tämä mahdollisti RFID-tunnisteiden lukemisen jopa 10 metrin etäisyydeltä, mikä nopeuttaa inventaarioita merkittävästi aiempaan verrattuna.

RFID-tunnisteet Trail tulostaa itse. Tunnisteeseen tulostetaan myös siihen liittyvän laitteen tiedot sekä QR-koodi ja viivakoodi mobiilikäytön helpottamiseksi. Tunnisteen visuaalinen sisältö mahdollistaa Trail Kalustonhallintasovelluksen käytön, vaikka käyttäjällä ei olisi erillistä RFID-lukijaa käytettävissään. Näin käyttäjät voivat esimerkiksi ilmoittaa vikatilanteista, merkitä määräajoin toistuvia huoltoja tehdyiksi tai lukea kalustoa ulos varauksiin.

”Meille oli ennen kaikkea tärkeä löytää tarramallinen RFID-tunniste, joka toimii erilaisilla pinnoilla, joka pystytään lukemaan pitkän etäisyyden päästä, ja joita pystymme tulostamaan itse. Yhteistyössä FENTECin kanssa valitut RFID-tunnistetarrat ovat täyttäneet kaikki tarpeemme,” kertoo Trail Systems Oy:n myyntijohtaja Antti Kirmanen.

TULOKSET
Jopa 70% nopeammat inventaariot Trailin-inventaariotoiminnallisuuden avulla

RFID-tunnisteiden avulla Trail pystyi tehostamaan inventaariotoiminnallisuuttaan merkittävästi. Nyt järjestelmän avulla inventaariot voidaan tehdä kulkemalla inventoitavien tilojen läpi käsipäätteen kanssa, jossa Trail-mobiilisovellus kirjaa automaattisesti lukijalaitteen löytämät tunnisteet. Kymmenen metrin lukusäde on nopeuttanut inventaarioita jopa 70% verrattuna tilanteeseen ennen Trailin käyttöönottoa.

Asiakkaat, joilla on paljon inventoitavaa kalustoa ja suuret tilat ovat kokeneet RFID-inventaariot erittäin toimiviksi. Etenkin toimitilojen kalusteiden ja AV-laitteiden inventointiin Trailin RFID-inventaariotoiminnallisuus on tuonut suuria hyötyjä.

Lisäksi Trail pystyy tarjoamaan asiakkailleen aiempaa monipuolisemman valikoiman erilaisia tunnisteita ja vastaamaan asiakkaidensa tarpeisiin aiempaa paremmin.

”Eräässä asiakkaamme kohteessa pystyttiin inventoimaan yhden kerroksen noin 800 merkittyä kalustetta alle kymmenessä minuutissa. Se oli uskomatonta!” kertoo Antti Kirmanen.

 

Yritys
Trail Systems Oy

Trail Systems Oy on helsinkiläinen ohjelmistoyritys, joka kehittää johtavaa suomalaista kalustonhallinnan pilvipalvelu Trailia. Trail tarjoaa asiakkailleen kaikki kaluston kestävään elinkaarenhallintaan tarvittavat työkalut, kuten määräajoin toistuvat huollot ja vikailmoitukset, kalustovaraukset, inventaariot ja investointisuunnittelun. Järjestelmää käytetään useilla eri toimialoilla aina esittävistä taiteista koulutusalalle, pelastustoimeen, valmistavaan teollisuuteen ja tv- ja radiotuotantoihin asti. Suomen lisäksi Traililla on asiakkaita muissa Pohjoismaissa, Iso-Britanniassa ja Australiassa.

www.trail.fi

#NFC #RFID #tunniste #etätunnistaminen #IoT #ResourceEfficiency #OperationsTransparency #Trail #FENTEC

Kiinnostuitko RFID-tunnisteista, -laitteista tai järjestelmistä?

Lähetä viesti alla olevan lomakkeen kautta tai ota yhteyttä 010 841 0330 / sales@nullfentec.fi