eKANBAN Solution

FENTEC eKANBAN Solution – OPTIMOI TUOTANTOPROSESSEJA

FENTEC eKANBAN Solution on työnkulun suunnitteluun, ohjaukseen ja visualisointiin luotu älykäs ratkaisu: elektroninen Kanban-taulu, jota luetaan sovelluksen kautta. Ratkaisu tehostaa työprosesseja yhdistäen Kanban- ja RFID-teknologiat uudella innovatiivisella tavalla. eKANBAN optimoi tuotantoprosesseja Lean-periaatteen mukaisesti.

eKANBAN Solution on helposti mukautettavissa työprosessin hallintaan useilla liiketoimintasektoreilla.

TOIMINNALLISUUS

Tuotannossa sijaitsevaan eKANBAN-tauluun liitetään kortti jokaiselle avoimelle työprosessin vaiheelle tai tuotannossa tarvittavalle materiaalille. Korttien tiedot luetaan RFID-teknologian avulla ja raportoidaan eKANBAN-järjestelmään, jonka kautta seurataan avoinna olevia töitä tai tietyn materiaalin tarvetta tuotannossa.

Kun työvaihe aloitetaan, sitä merkitsevä kortti siirretään eKANBAN-taulusta esimerkiksi kuljetusalustaan, joka kulkee tuotannossa koko työvaiheen ajan. Kun kortti poistetaan eKANBAN-taulusta, se poistuu myös eKANBAN-järjestelmän avoinna olevista töistä. Kuljetusalustan etenemistä tuotannossa voidaan seurata eKANBAN-järjestelmän avulla. Tuotettavan materiaalin tai työvaiheen valmistuttua, kortti palautuu uudelleen käytettäväksi. Kun materiaalia tarvitaan lisää, kortti laitetaan takaisin eKANBAN-tauluun.

YHDISTETTÄVYYS

eKANBAN-järjestelmä on integroitavissa asiakaan tietojärjestelmiin, kuten ERPiin tai MESiin. eKANBAN-järjestelmään voidaan asettaa ajastimia, kuten esimerkiksi tieto milloin kortti on asetettu tauluun tai kuinka kauan tuotanto pyörii ellei tiettyä komponenttia valmisteta lisää. Raportit ovat tarpeen mukaan koko organisaation ja asiakkaiden käytettävissä.

EDUT

eKANBAN Solution tarjoaa älykkään työkalun erityisesti tuotannon suunnitteluun ja hallintaan valmistavassa teollisuudessa. Se on helposti sovellettavissa työprosessien hallintaan useilla eri liiketoimintasektoreilla. Lue lisää eduista alta.

Älykäs työkalu tuotannon suunnitteluun ja hallintaan
  • Työvaiheet toteutuvat asiakkaan tilauksen perusteella, juuri oikeaan aikaan (JIT)
  • Työnkulun havainnollistaminen parantuu visuaalisen eKANBAN-taulun avulla
  • Tuotantomateriaalien saatavuus varmistuu ja niihin sitoutunut pääoma minimoituu
  • Tuotannon suunnittelu, seuranta ja läpinäkyvyys parantuu tietojärjestelmien kautta
  • Työnkulun suunnittelu ja ohjaus helpottuu
  • Työprosessien automatisointi minimoi virheitä ja tuotanto tehostuu
  • Kustannuksia säästyy
FENTEC_eKanban
Autamme mielellämme suunnittelemaan parhaiten liiketoimintaasi tukevan eKANBAN ratkaisun.
Ota yhteyttä 010 841 0330 tai jätä soittopyyntö!