TigarTyres_RFID_Solution_s

RFID-teknologialla 100% läpinäkyvyys ja
jäljitettävyys renkaiden tuotantoprosessiin

Michelin Groupiin kuuluva Tigar Tyres valmistaa henkilöautojen ja kevyiden hyötyajoneuvojen renkaita. Tigar modernisoi Serbian tehtaansa parantaakseen tuotannon tehokkuutta. Viedäkseen prosessiensa läpinäkyvyyden ja jäljitettävyyden uudelle tasolle, piti koko tuotannon tiedonkeruuprosessi automatisoida.

Tiedonkeruun automatisointi toteutettiin RFID-teknologialla läpi koko tuotantoprosessin. FENTECin jäljitettävyysratkaisu auttaa Tigaria parantamaan tehokkuutta ja tuotteiden laatua, alentamaan kustannuksia ja saavuttamaan täydellisen jäljitettävyyden Serbian tehtaalla, joka on nyt yksi maailman moderneimmista rengastehtaista.

#tiedonkeruuratkaisu    |    #tuotannonohjaus    |   #jäljitettävyys

Lue koko CASE alta >

HAASTE
Paremmalla tiedolla lisää tehokkuutta tuotantoprosessiin

Investointien avulla Tigar Tyres laajensi Serbian Pirotissa olevaa tehdastaan nostaen sen tuotantokapasiteetin kahdeksasta miljoonasta 12 miljoonaan vuosittain tuotettuun renkaaseen. Tuotantonsa nykyaikaistamisen lisäksi yritys halusi myös parantaa merkittävästi laatuaan, mikä edellytti tuotannon aukotonta jäljitettävyysketjua. Lisäksi haluttiin tehostaa tehtaan trukkien tehtävänjakoa ja käskytystä.

Tigar halusi siis tuoda prosessinsa läpinäkyvyyden, jäljitettävyyden ja tiedonkeruun aivan uudelle tasolle. Tämän saavuttamiseksi tiedonkeruuprosessi oli automatisoitava lähes kokonaan ilman, että itse tuotantoprosessia olisi räjäytettävä palasiksi.

RATKAISU
RFID-ratkaisulla täydellinen läpinäkyvyys tuotantoon

FENTEC (aiemmin Toptunniste) toimitti Tigarin tehtaalle RFID-pohjaisen “avaimet käteen” -ratkaisun. Kaikki komponentteja ja puolivalmisteita kuljettavat tuotannon kuormankantajat merkittiin yksilöllisillä RFID-tunnisteilla. Tiedonkeruuratkaisu koostuu suuresta määrästä luentapisteitä ja -alueita, joita on sijoitettu läpi tuotantoprosessin. Tietoa kerätään tuotantovaiheiden ja -koneiden sisäänmeno- sekä ulostulopisteistä ja saatu data yhdistetään trukkien keräämän jakelutiedon kanssa. Tietoa jalostetaan edelleen yhdistämällä kuormankantajista kerätty data MES-järjestelmässä muun tuotantodatan (esim. koneiden tuotanto- ja prosessidata) kanssa. Lopputuloksena saadaan tuotannon täydellinen läpinäkyvyys.

Ratkaisu yhdistää viivakoodi- ja RFID-tunnistamista muiden tuotantovaiheiden linkittämiseksi ja parhaan lopputuloksen saavuttamiseksi. Rengastuotantoon tulevat materiaalit ja raaka-aineet tuodaan prosessiin sisään viivakoodin avulla, mutta tämän jälkeen tunnistaminen hoituu kätevämmin RFID:llä. Trukkien käskytys hoidetaan MES-järjestelmän luomien tehtävien perusteella, joita FENTECin järjestelmä hallinnoi ja jakaa.

TULOKSET
RFID:lla tuotannon täydellinen jäljitettävyys ja tehokkuuden parannus

Tigar Tyres onnistui kunnianhimoisessa päivitysprojektissaan Pirotin tehtaalla muuttaen sen yhdeksi maailman moderneimmista rengastehtaista. Saavutettuja tuloksia ovat muun muassa seuraavat:

  • 100-PROSENTTINEN RENKAIDEN JÄLJITETTÄVYYS, joka varmistetaan yhdistämällä tunnistusjärjestelmän tuottama tieto MES-järjestelmässä muun tuotantodatan kanssa.
  • MANUAALINEN TYÖ VÄHENEE korkeammasta automaatioasteesta johtuen.
  • RAPORTOINTIVIRHEET VÄHENEVÄT paremman läpinäkyvyyden ja raportoinnin automatisoinnin myötä.
  • TUOTANNON KUSTANNUKSET ALENEVAT. Esimerkiksi tuotannon materiaali-, komponentti- ja puolivalmistepuskurit pienenevät sekä tuotannon virheet vähenevät, jolloin hukattujen raaka-aineiden ja puolivalmisteiden määrä putoaa.
  • TUOTANNON TILA SAATAVISSA REAALIAIKAISESTI MES-järjestelmästä.
  • TEHOKKAAMPI TRUKKIEN JA MES:N KÄYTTÖ automatisoidun tehtävienjaon ja käskytysten avulla.

Martin Potic (TCT3 BPE & Industrial IS Department Manager, Tigar Tyres) toteaa: “FENTECin tiedonkeruuratkaisu auttoi meitä suuresti saavuttamaan tavoitteet, joita ovat parempi tehokkuus, matalammat kustannukset, parempi laatu sekä täydellinen jäljitettävyys Pirotin tehtaallamme”.

Yritys
TIGAR TYRES

Michelin Groupiin kuuluva Tigar Tyres valmistaa Serbiassa Pirotin tehtaallaan turvallisia ja nykyaikaisesti suunniteltuja henkilöautojen ja kevyiden hyötyajoneuvojen renkaita. Belgradista 300 km kaakkoon sijaitseva tehdas on toiminut yli 80 vuoden ajan kumituotteiden valmistuksessa ja työllistää n. 3000 henkilöä.

www.tigar-tyres.com

Tigar Tyres logo

#RFID #RAINRFID #tiedonkeruu #datacapture #jäljitettävyys #läpinäkyvyys #etätunnistaminen #tuotannonohjaus #BetterKnowledge #Tigar Tyres #FENTEC

Kiinnostuitko MOBIILIRAPORTOINNISTA tai automaattisen tunnistamisen RATKAISUISTA?

Lähetä viesti alla olevan lomakkeen kautta tai ota yhteyttä 010 841 0330 / sales@nullfentec.fi