Innovatiivinen FIFA World Cup 2018 pelipallo sisältää NFC-teknologiaa

Tiesitkö, että FIFA World Cup 2018 Venäjällä pelataan älykkäämmällä pelipallolla kuin koskaan aiemmin? adidaksen Telstar 18 – virallinen FIFA World Cup 2018 pelipallo – on ensimmäinen edistyksellinen pelipallo, joka siirtyi IoT aikaan NFC-teknologialla. Yhdessä uuden paneelirakenteen kanssa NFC-teknologia vie innovatiivisuudellaan jalkapallon uudelle tasolle, missä mahdollistetaan kuluttajille ja pelaajille täysin uudenlainen digitaalinen kokemus.

Innovatiivinen Telstar 18 sisältää NFC-sirun, joka mahdollistaa kuluttajien vuorovaikutuksen pallon kanssa älypuhelimella. Vuorovaikutus syntyy koskettamalla pallon sisältämää NFC-tunnistetta älypuhelimella. Jokaisen pallon sisältämä yksilöllisen tunniste mahdollistaa käyttäjälle pääsyn eksklusiiviseen sisältöön ja informaatioon, mikä on personoitua ja sijaintiin perustuvaa. NFC-teknologia mahdollistaa uudenlaisen kuluttajakokemuksen ja ratkaisut, jotka vahvistavat kuluttajien suhdetta brändiin. Se yhdistää offline-tuotteet digitaaliseen maailmaan ja mahdollistaa siten lisäarvon tuomisen tuotteisiin. NFC-tunnisteita voidaan käyttää myös tuotteen todentamiseen ja brändin suojaukseen liittyviin sovelluksiin.

NFC-teknologia on yleistymässä urheiluvarusteissa ja tarjoaa kilpailuetua, jonka avulla yksittäiset tuotteet voidaan liittää osaksi verkossa toimivaa digitaalista yhteisöä ja kokemusmaailmaa. Älykästä teknologiaa hyödyntämällä brändit voivat sitouttaa asiakkaansa ja viedä kuluttajakokemuksen seuraavalle tasolle.

Ensimmäinen ja ikoninen adidas FIFA World Cup pelipallo, Telstar, sai muuten nimensä asemastaan television tähtenä, ”Star of television”. Se oli ensimmäinen pelipallo, joka koristeltiin mustalla kuviolla, jotta se erottuisi mustavalko-TV:ssa. Meksikon turnaukseen 1970 suunniteltu Telstar muutti jalkapallo-designin iäksi.

Videolla Roland Rommler, Category Director Soccer Hardware, kertoo miten jännittävä haaste uuden Telstar 18 pallon kehittäminen adidakselle oli.